Корисні властивості ягід суниць зумовлені певним їх біохімічним складом. Вони містять 4,5-13,1% цукрів , в складі якого понад половина глюкози. Цей цукор швидко засвоюється організмом, даючи йому енергію.Він необхідний для нормального функціонування мозку людини. Ягоди містять також 0,5-3,8 % органічних кислот, які необхідні для нормального перебігу енергетичних процесів та синтезу амінокислот в організмі.Пектини та подібні їм речовини становлять 0,8-1,1%. Вони вельми корисні для роботи шлунку та всієї травної системи. Вміст вітаміну С в ягодах суниць становить 50-125 мг/100 г. Він хоча й значно нижчий, ніж,наприклад, в ягодах чорної смородини, але в комплексі з іншими біологічно активними речовинами, робить ягоди суниць вельми корисними. Цей вітамін вкрай необхідний для забезпечення різних фізіологічнихпроцесів в організмі. Оскільки ягоди суниць ми вживаємо першими серед інших ягідних культур, то вони суттєво поповнюють вітамінний баланс організму. Цінність суниць ще і в тому, що їх ягоди містять 350-750мг/100 г р-активних речовин. Ці сполуки необхідні для нормального кровотворення, зумовлюють зміцнення стінок кровоносних судин, поліпшують кровообіг. Крім того, в ягодах містяться вітаміни та провітаміни А,В1, В2, В9, Е, РР, К, а також в значних кількостях макро- та мікроелементи: калій - 126 мг, фосфор - 85 мг, кальцій - 41 мг, натрій - 28 мг, магній - 22 мг, залізо - 13 мг, йод - 8 мг на 100 г свіжих плодів. Всі мінеральніелементи необхідні організмові людини для того, щоб процеси життєдіяльності Підтримувалися у фізіологічних нормах, без порушень. За їх достатньої кількості організм, навіть коли на нього діють несприятливічинники, здатен протистояти захворюванням чи фізичним і психологічним перевантаженням. Ось така ця солодка ягідка. До речі, у замороженому вигляді ягоди тривалий час зберігаються, не втрачаючи своїх цілющих властивостей і смаку.